Nieuws over verzekeringen (337)
Dit nieuws via RSSVolgens onderzoek door de Consumentenbond hebben de zorgverzekeraars in totaal circa 3,3 miljard euro aan reserves bij elkaar gespaard. Zorgverzekeraars hebben vooral in 2015 al een stuk minder winst gemaakt door minder geld in de reserves te stoppen. Voor de bond is het echter wenselijk dat zorgverzekeraars voor 2017 premietoenames gaan...
Schadeverzekeraars mogen de premies van hun verzekeringen voortaan met maximaal 10 procent automatisch verhogen. Als de verzekeraar de verzekeringspremie verder wil verhogen dan moet deze als geheel nieuwe verzekering gezien worden en moet er eerst toestemming zijn van de verzekerde om de nieuwe verzekering in te laten gaan. Het...
Volgens berekeningen van het Centraal Planbureau zal het zo’n 4,5 miljard euro kosten als Nederland het eigen risico in de zorg af zou schaffen. Volgens eerdere berekeningen zouden de kosten nog rond de 3,7 miljard euro liggen.
Vandaag maakte DSW als eerste zorgverzekeraar haar zorgpremie voor 2017 bekend. Klanten van de verzekeraar zullen volgend jaar maandelijks € 108,- per maand moeten betalen in plaats van de € 98,75 per maand die in 2016 betaald moest worden. Dit komt neer op een verhoging van 9,4 procent terwijl het kabinet op Prinsjesdag nog een toename van...
Een groot aantal ouderen in Nederland is slecht tot niet op de hoogte van wat hun zorgverzekering inhoudt. Onderzoek van ANBO heeft aangetoond dat 70 procent van de senioren aanneemt dat zij ieder jaar naar dezelfde zorgverleners kunnen stappen als zij gebruik blijven maken van dezelfde zorgverzekering. Ook zou nog eens 40 procent denken dat zij...
Volgens onderzoek door de NRC heeft momenteel slechts 50 procent van de ziekenhuizen een contract gesloten met zorgverzekeraars. De andere helft zou nog in overleg zijn met de verzekeraars over de vraag wie de kosten van de dure geneesmiddelen zal gaan vergoeden.
Het kabinet vindt dat de speciale zorgpremie voor wanbetalers van de verplichte zorgverzekering in 2016 moet worden verlaagd van 159,- naar 128,- euro. Door deze wijziging zou het toenemende aantal wanbetalers meer geld overhouden om te kunnen voldoen aan hun schulden.
Nu dat alle zorgverzekeraars hun premies voor 2016 bekend hebben gemaakt, heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) direct onderzoek gedaan naar de gemiddelde zorgpremie van 2016. Deze komt uit op een gemiddelde van 100 euro, 3 euro hoger dan in 2015.
Volgens onderzoek door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaan Nederlanders vergeleken met 2009 niet minder vaak naar de huisarts door het verhoogde eigen risico.
Het aantal wanbetalers van de zorgpremie is tussen 2013 en 2014 toegenomen met 6 procent. Hierdoor kreeg ruim 2,2 procent van de volwassenen de stempel ‘wanbetaler’. Iemand wordt pas als wanbetaler gezien indien de zorgpremie een half jaar lang niet betaald is.