Senioren vaker de dupe van premieverhoging autoverzekering
Circa 75 procent van de autoverzekeraars weigert senioren te verzekeren. Dit blijkt uit onderzoek dat Verzekeringssite.nl deed onder 37 verzekeraars. Als senioren niet geweigerd worden krijgen zij in plaats daarvan vaak te maken met een premieverhoging, door de hogere leeftijd. Zowel oude als nieuwe klanten van autoverzekeraars krijgen hier mee te maken.
Vrijdag 24 augustus
Acceptatie en premie
Tegelijkertijd ziet Hordijk een nieuwe trend opkomen. “Voorheen werden senioren simpelweg geweigerd voor een autoverzekering. Dit zien we steeds minder gebeuren. In plaats van een klant te weigeren, besluiten verzekeraars tegenwoordig een hogere premie door te rekenen.” Hordijk is van mening dat senioren niet kunnen ontsnappen aan een hogere premie, behalve door van autoverzekering over te stappen. “Er zijn nog steeds autoverzekeringen waarvoor senioren een voordelige premie hoeven te betalen.”
Vergelijk autoverzekeringen
Handige links:
Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.
Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.
Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.
Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.
In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.