Nieuws over verzekeringen (337)
Dit nieuws via RSSVolgens hoogleraar zorgverzekeringen Wynand van de Ven doen Nederlanders er goed aan hun zorgverzekeringen kritisch te bekijken. Zo kunnen zij in het beste geval honderden euro’s op jaarbasis besparen.
De Consumentenbond heeft de klantenservices van de zorgverzekeraars opnieuw onderzocht en kwam hierbij tot de conclusie dat vragen van klanten op een snelle manier worden beantwoord, maar dat deze vaker niet kloppen dan wel.
De Raad van State heeft de Eerste Kamer het advies gegeven dat de vrije zorgkeuze binnen de basisverzekering mag worden beperkt. Zorgverzekerden zouden namelijk zelf kunnen kiezen voor welke zorgverzekering zij kiezen en hierbij rekening kunnen houden of de verzekeraar wel of geen contract heeft gesloten met de zorgverleners waarvan zij...
FBTO zal aanvullende modules voor de zorgverzekering in 2015 een kortere wachttijd geven. De zorgverzekeraar deed onderzoek onder haar klanten om met ideeën te komen voor het verbeteren van de huidige polis.
Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.
Volgens een onderzoek door Patiëntenfederatie NPCF heeft 70 procent van de Nederlanders al vier jaar lang een zorgpolis bij dezelfde verzekeraar. Van de ruim 10.000 deelnemers gaf ruim 80 procent aan in de laatste twee jaar niet te zijn overgestapt van zorgverzekering.
Volgens onderzoek door de Erasmus Universiteit blijkt dat bijna 50 procent van de zorgverzekerden goedkoper uit is met een vrijwillig verhoogd eigen risico. Momenteel zou slechts 11 procent van de Nederlanders in 2014 gekozen hebben voor een vrijwillig eigen risico.
Het aantal zorgverzekerden zonder aanvullende verzekeringen lijkt een recordhoogte te bereiken in 2014. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft nu gewaarschuwd over de mogelijke gevolgen van het opzeggen van de aanvullende zorgverzekering, omdat onder meer fysiotherapie slechts zeer beperkt wordt vergoed door de...
Woensdag maakte minister Schippers van Volksgezondheid bekend dat de vergoeding voor de Diane 35-pil in 2014 uit het basispakket van de zorgverzekering zal verdwijnen. Vrouwen van 22 jaar en ouder kregen al jaren geen vergoeding meer voor anticonceptiepillen. De Diane 35-pil viel tot en met 2013 echter nog wel onder de dekking van de...
In het vervolg moeten zorgverzekeraars duidelijker aantonen hoe de nieuwe (aanvullende) zorgverzekeringen verschillen van hun voorlopers. De PvdA diende hierover een voorstel in dat door een meerderheid van de Tweede Kamer werd gesteund.